Trakteren

Trakteren is leuk!

Het valt nog niet mee om elke keer weer iets origineels te verzinnen. Zeker als je op een kindertraktatie die indruk maakt wilt trakteren.

Bedenk dat een traktatie niet groot, duur, ongezond of ingewikkelt hoeft te zijn om in de smaak te vallen bij kinderen. Trakteren op een zelf gemaakte traktatie wordt vaak juist zeer op prijs gesteld.

Trakteren op school:

Kinderen trakteren op school als ze jarig zijn vaak op ongezonde kindertraktaties zoals chips en snoep. Nou is dat niet zo erg als dat "een keertje" gebeurt maar er zijn heel wat momenten op school dat er getrakteerd wordt.

Naast alle verjaardagen van de kinderen in de klas wordt er ook vaak getrakteerd bij een verhuizing of een geboorte van een broertje of zusje.

Al met al toch vaker dan "een keertje" en het is dus verstandig daar als ouder rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je kind gezond trakteert. Op een cadeautje trakteren i.p.v. op iets eetbaars is natuurlijk ook een optie.

Veel scholen hebben een traktatiebeleid dat ze streng hanteren. Informeer hier naar op de school van je kind en houd je aan de richtlijnen van de school. Zo voorkom je onenigheid met andere ouders of school en blijft trakteren leuk.

Coronaproof trakteren

Door het Coronavirus hebben veel scholen hun traktatiebeleid aangepast. Over het algemeen zal de school vragen om te trakteren op voorverpakte traktaties of niet-eetbare traktaties.

Elke school pakt het anders aan. Het is dus verstandig om bij de juf of meester na te gaan wat de mogelijkheden zijn.